Inimioare dulci – ecler
2 participanți
Pagina 1 din 1
Inimioare dulci – ecler
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
pentru aluat:
200 g faina
100 g ulei de palmier
4 oua
250 ml lapte (apa)
1 lingurita zahar
1 varf de cutit sare
1 plic zahar vanilat
pentru crema:
1 plic praf de cremsnit
750 ml lapte
pentru frisca:
1 plic praf de frisca
200 ml lapte
pentru decor:
100 g ciocolata (glazura de ciocolata)
bombonele, perlute, susan, granule de ciocolata
Mod de preparare:
Puneti la fiert laptele (apa) cu uleiul de palmier. Cantariti bine toate ingredientele, pentru ca este important sa nu gresiti, nu merge la ochi. Adaugati zaharul vanilat, praful de sare si zaharul.
Cand clocoteste adaugati toata faina deodata, luati de pe foc si amestecati energic cu telul sau mixati pana se desprinde de pe marginile cratitei, apoi mutati totul intr-un castron.
Dupa ce s-a racorit, adaugati ouale unul cate unul si mixati sau frecati cu telul, dupa fiecare ou, pana ce aluatul se desprinde de pe marginile castronului.
Ungeti o tava cu ulei de palmier, puneti aluatul intr-o pompa de spritat (sau intr-un cornet) si formati in tava inimioarele de 7-8 cm diametru, la distanta de 3-4 cm intre ele pentru ca vor creste. Dati tava la cuptorul bine preincalzit, la foc mediu, pentru 30 minute. Nu deschideti deloc cuptorul, pentru ca se lasa aluatul!!! Daca arde cuptorul, puneti inca o tava dedesubt, iar tava cu inimioare pe la jumatatea cuptorului.
In timp ce se coc inimioarele, preparati crema de vanilie: bateti cu mixerul praful de cremsnit cu laptele 3-4 minute. Preparati si frisca: bateti cu mixerul praful de frisca cu laptele 4-5 minute. Puneti la topit in bain marie ciocolata cu 3-4 linguri de apa sau preparati glazura de ciocolata conform indicatiilor de pe plic.
Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca, taiati inimioarele lateral, dar nu de tot, umpleti-le cu crema si cu putina frisca. Asezati-le pe un platou si puneti pe fiecare cate o lingurita de frisca.
Decorati-le cu ciocolata topita (sau glazura). Daca doriti, puteti folosi cateva bombonele, perlute, seminte de susan, granule de ciocolata, etc.
Ti se topesc in gura, sunt foarte aromate, aspectuoase si de mare efect. Pofta buna
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
pentru aluat:
200 g faina
100 g ulei de palmier
4 oua
250 ml lapte (apa)
1 lingurita zahar
1 varf de cutit sare
1 plic zahar vanilat
pentru crema:
1 plic praf de cremsnit
750 ml lapte
pentru frisca:
1 plic praf de frisca
200 ml lapte
pentru decor:
100 g ciocolata (glazura de ciocolata)
bombonele, perlute, susan, granule de ciocolata
Mod de preparare:
Puneti la fiert laptele (apa) cu uleiul de palmier. Cantariti bine toate ingredientele, pentru ca este important sa nu gresiti, nu merge la ochi. Adaugati zaharul vanilat, praful de sare si zaharul.
Cand clocoteste adaugati toata faina deodata, luati de pe foc si amestecati energic cu telul sau mixati pana se desprinde de pe marginile cratitei, apoi mutati totul intr-un castron.
Dupa ce s-a racorit, adaugati ouale unul cate unul si mixati sau frecati cu telul, dupa fiecare ou, pana ce aluatul se desprinde de pe marginile castronului.
Ungeti o tava cu ulei de palmier, puneti aluatul intr-o pompa de spritat (sau intr-un cornet) si formati in tava inimioarele de 7-8 cm diametru, la distanta de 3-4 cm intre ele pentru ca vor creste. Dati tava la cuptorul bine preincalzit, la foc mediu, pentru 30 minute. Nu deschideti deloc cuptorul, pentru ca se lasa aluatul!!! Daca arde cuptorul, puneti inca o tava dedesubt, iar tava cu inimioare pe la jumatatea cuptorului.
In timp ce se coc inimioarele, preparati crema de vanilie: bateti cu mixerul praful de cremsnit cu laptele 3-4 minute. Preparati si frisca: bateti cu mixerul praful de frisca cu laptele 4-5 minute. Puneti la topit in bain marie ciocolata cu 3-4 linguri de apa sau preparati glazura de ciocolata conform indicatiilor de pe plic.
Scoateti tava din cuptor, lasati sa se racoreasca, taiati inimioarele lateral, dar nu de tot, umpleti-le cu crema si cu putina frisca. Asezati-le pe un platou si puneti pe fiecare cate o lingurita de frisca.
Decorati-le cu ciocolata topita (sau glazura). Daca doriti, puteti folosi cateva bombonele, perlute, seminte de susan, granule de ciocolata, etc.
Ti se topesc in gura, sunt foarte aromate, aspectuoase si de mare efect. Pofta buna
Re: Inimioare dulci – ecler
Deliceos!!
BODO.jr- Membru Nou
- Mesaje : 14
Data de inscriere : 09/07/2011
Varsta : 37
Localizare : asd
Joburi/Distractii : sdas
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum